Jefferson

L’eriçó Jefferson descobreix el seu teixó perruquer assassinat. Com que l’acusen del crim, ha de fugir i muntar una estratègia per descobrir els autèntics culpables i la trama sinistra que s’amaga al darrere de tot plegat. Per això, ha de viatjar des del país dels animals a Vilaburg, el país dels humans, on comprova que hi ha molts tipus d’animals, i que molts no viuen tan tranquils com ells. 

Una trama policíaca molt ben construïda, uns personatges molt ben traçats i una bona ambientació. Dona gust veure que el missatge animalista no obnubila l’autor, que escriu treballant bé les situacions i els temes.

Esplèndides il·lustracions en llapis en blanc i negre, molt adients per a una novel·la policíaca, que recullen influències de pintors o dibuixants que han treballat bé llum i foscor, com Hammershoi.

També cal destacar la tasca del traductor, que aconsegueix uns diàlegs fluids, en un registre col·loquial encertat. Especial mèrit tenen els jocs de paraules, que no coneixem en l’original, però que són francament reeixits.

Avís: qui llegeixi aquest llibre pot convertir-se en vegà...

Ana Díaz-Plaja

Fitxa

Jefferson

Escriptor/a: MOURLEVAT, Jean-Claude

Il·lustrador/a: Antoine Ronzon

Traducció: Oriol Vaqué Sánchez

Lloc: Barcelona

Editorial: Nórdica

Pàgines: 276

Any: 2020

ISBN: 978-84-18067-52-5

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris