Ens enlairem

En Croco, en Leo i en Panda són tres animals amics que emprenen el seu primer viatge en avió i l’aventura els il·lusiona a tots... o no, perquè al Leo, tot i el seu posat de valent rei de la selva, això de volar no li fa gaire gràcia! Junts preparen el viatge, fan les maletes i van cap a l’aeroport, un lloc desconegut per ells, on hauran de facturar les maletes i passar pel control de seguretat. Un cop dalt de l’avió escoltaran atentament les instruccions de l’hostessa i passaran l’estona tot jugant i mirant per la finestreta fins que, un cop a terra, podran recollir les maletes i començar l’aventura de debò.
La història no té més misteri perquè, en essència, el que es pretén és que els petits lectors descobreixin tot el que envolta un viatge en avió, i en aquest sentit és reeixida. El text, en frases curtes, descriu les situacions i s’insereix al peu de les imatges. Les il·lustracions desprenen un aire una mica retro, com dels seixanta, i tracten amb encert l’expressivitat dels tres personatges principals. També resolen amb eficàcia la representació dels diferents escenaris de l’aeroport, mentre que per a les altres situacions s’opta per un fons més neutre.
El resultat és un llibre atractiu, que incorpora els pop-up tan característics de la producció de Combel però que, en aquest cas, no acaben de convèncer. Malgrat l’impacte de l’avió que es desplega a les pàgines centrals o l’eficàcia de la roda que fa córrer la cinta per recollir els equipatges, la resta d’elements manipulables no aconsegueixen l’efecte sorpresa que buscarà el petit lector i no afegeixen gran cosa al contingut textual i gràfic.

Mònica Baró

Fitxa

Ens enlairem

Escriptor/a: NAVARRO, Àngels

Il·lustrador/a: Julio Antonio Blasco

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 16

Any: 2018

ISBN: 978-84-9101-384-6

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris