Un sopar de por

Un cop més, la parella d’autors Martí/Salomó ens fan salivar de plaer, tot i que en aquest cas l’àpat és francament i literalment terrible, ja que a banda dels lectors —que desitgem nombrosos— la resta de comensals seran bruixes, monstres, dimonis, vampirs i altres éssers poc sociables, però amb gana. La història ens convida a visitar el restaurant L’Espàrrec Pudent, on el xef ha preparat amb moltíssima cura un menú especial per a cadascun dels convidats, que aparentment no té res de deliciós, però que pot fer les delícies dels amants de la ironia, dels bregats en literatura rondallística i dels experts en pel·lícules gore, si s’entretenen a llegir atentament el pompós nom dels plats i a observar amb interès la manera com s'han emplatat. No s’hi val a deixar d’observar la sanefa de la campana argentada amb què se serveix el menú, i que s’ha d’aixecar si es vol veure en què consisteix l’àpat. Tampoc s’hi val a perdre’s el final, que tanca enginyosament una peripècia gastronòmica especialment sucosa, farcida de petits detalls il·lustrats amb mà de mestre, ara emprant la trama en negre sobre blanc, ara a tot color. 
Podríem definir aquest àlbum com un pop-up amb solapes sorpresa, però també com un catàleg d’éssers fantàstics, o com un llibre joc d’endevinalles. Tant se val com el classifiquem, el resultat és substanciós i dins la línia entremaliada d’aquest parell d’autors, que és una pena que convencin primer els editors francesos que els d’aquí.

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Un sopar de por

Escriptor/a: MARTÍ, Meritxell

Il·lustrador/a: Xavier Salomó

Lloc: Barcelona

Editorial: Cruïlla

Pàgines: 36

Any: 2017

ISBN: 978-84-661-4212-0

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris