Tothom al tren!

Els protagonistes d'aquest àlbum tornen a ser en Croco, en Leo i en Panda, els tres amics animals que ja apareixien a Ens enlairem. Aquesta vegada, els companys reben una invitació per assistir a la celebració de l'aniversari de la Gifa, que viu a la muntanya. Entusiasmats davant la perspectiva, prenen la decisió d'anar-hi amb tren. Així doncs, busquen horaris, preparen l'equipatge i el regal i se'n van cap a l'estació, on inicien el seu aprenentatge del que suposa viatjar en aquest mitjà de transport.

Plantejada com una petita aventura, la història és senzilla, gens pretensiosa, i amb l'única finalitat de familiaritzar els petits lectors amb l'univers del ferrocarril. El llenguatge emprat és directe i entenedor i les frases són curtes i amb l'ús reiterat d'interrogacions i exclamacions per tal d'implicar l'infant en el que passa a les pàgines.

Pel que fa al grafisme, algunes il·lustracions tenen mecanismes com solapes i llengüetes que compleixen la seva funció ja que, tot i tractar-se de recursos senzills, converteixen les pàgines de l'àlbum en un territori interactiu. Així mateix, els esquemàtics dibuixos descriuen els espais de forma eficaç i busquen expressar les emocions dels personatges en cada situació.

En tapa dura, l'àlbum és de fàcil manipulació i pot fer passar un bon moment als més menuts.

Gemma Mulet Cugat

Fitxa

Tothom al tren!

Escriptor/a: NAVARRO SIMON, Àngels

Il·lustrador/a: Julio Antonio Blasco

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Ja Tens el Bitllet?

Pàgines: 16

Any: 2019

ISBN: 978-84-9101-484-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris