On és l'Estel·la? Festes i tradicions catalanes

On és l’Estel·la? Festes i tradicions catalanes és el segon volum d’una col·lecció protagonitzada per l’Estel·la, un personatge de ficció de Toni Galmés. A través de dotze escenes ben atapeïdes de personatges i detalls, el lector és convidat a observar atentament i a trobar la protagonista i diversos objectes entre la multitud.

En aquest cas, els escenaris s’ubiquen en festes i tradicions populars catalanes com els castellers, els gegants, les festes majors o el dia de Sant Jordi, i també en altres esdeveniments més recents com la Festa dels Súpers. Inspirada en l’obra On és Wally?, creada per l’antic director artístic de Walker Books, Martin Handford, Galmés i Comanegra n'elaboren una versió local estretament lligada al context català actual. L’obra està destinada a totes les edats, ja que permet diferents nivells de lectura.

De la mateixa manera que a On és l'Estel·la?, la seva predecessora, el llibre inclou l’humor, la sàtira i el joc intertextual, intericònic i intermedial. És a dir, són nombrosos els referents provinents de la literatura, l’art, el cinema, el còmic, l’esport, la política,  els videojocs, la música i la ciència que podem passar pel mirall ficcional i podem anar descobrint en cada doble pàgina. En aquest sentit, l’obra s’agermana amb altres propostes que han optat pel mateix principi formal, com Blaise et le Château d’Anne Hiversere de Claude Ponti (que estaria bé que algun editor s’animés a traduir), o la campanya de les Nacions Unides «Finding her» contra l’exclusió laboral femenina a Egipte.

Enhorabona a l'editorial per la proposta i esperem que aquesta vegada tothom diferenciï la ficció de la realitat.

 

Cristina Correro

Fitxa

On és l'Estel·la? Festes i tradicions catalanes

Escriptor/a: GALMÉS, Toni

Il·lustrador/a: Toni Galmés

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 28

Any: 2019

ISBN: 978-84-17188-99-3

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris