No sé si vull un nòvio o un gos

A partir d’un títol cridaner i un punt agosarat, Glòria Marín construeix una típica i tòpica novel·leta per a adolescents. Que sigui típica i tòpica no vol pas dir que sigui dolenta, simplement, que s’incardina pàgina a pàgina en les coordenades del gènere. Així, hi trobem tots els referents: la protagonista –que escriu en primera persona– que es troba desplaçada en el seu context familiar, les complicades relacions amb els germans –en aquest cas una parella de bessons, noi i noia, que ella anomena «els repetits»–, uns pares ocupats, un diari en el qual bolcar les inquietuds, els somnis i el devessall d’imaginació que l’ajuda a construir altres mons, unes amigues amb les quals compartir classes i lleure, un amic que pot esdevenir un primer amor, una àvia que pot semblar esquerpa però que es revela plena de maduresa i seny...


Amb tots aquests ingredients, l’autora construeix un relat que es llegeix amb facilitat, amb un llenguatge planer i quotidià però sempre correcte, que busca la identificació dels possibles lectors amb els neguits i les il·lusions de la protagonista, cosa que aconsegueix en situar la novel·la en unes coordenades d’espai i temps conegudes i pròximes i en la forma que dóna al relat. Adesiara, tanmateix, algunes frases ens porten a la reflexió i depassen allò més tangible i quotidià, tot fent possible una lectura més aprofundida, més psicològica, per dir-ho d’alguna manera. El conjunt és reeixit, sense pretensions i –com dèiem al principi– una mostra clara del gènere de la novel·la realista de vessant psicològic per a adolescents.

Caterina Valriu

Fitxa

No sé si vull un nòvio o un gos

Escriptor/a: MARÍN, Glòria

Lloc: Barcelona

Editorial: Animallibres

Col·lecció: Isard

Pàgines: 118

Any: 2015

ISBN: 978-84-15975-33-5

Edat: a partir de 13 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris