El conte contat de les bruixes d'Arlet

L'editorial Casals i el seu segell Combel publiquen en format d'àlbum un text de la mataronina Bel Olid amb il·lustracions de Pep Montserrat. La història té com a protagonistes les bruixes, uns personatges ben presents en l'imaginari infantil de totes les èpoques. Es tracta d'unes bruixes ben singulars, que gràcies als encertats dibuixos de Montserrat, en tons negres, blancs i verds obscurs, per al jove lector resulten figures simpàtiques que toquen la guitarra, juguen a cartes, cuinen i, com no podia ser d'una altra manera, viatgen juntes en una llarga escombra tot cercant aventures pel poble d'Arlet.

La vida plàcida d'aquestes bruixes es veu alterada quan troben un ou al bell mig del bosc. Totes set decideixen guardar l'ou al calaix de l'aparador de casa. L'endemà, l'ou, com si fos a causa d'un encanteri, emet sorolls. Però no són uns sorolls qualssevol: són els d'un petit unicorn amb banya i crinera, aletes de seda i estrelles als peus. Les bruixes el volen convertir en un unicorn bruixot, però l'animal no se'n surt: a més de no tenir cap berruga al nas ni saber volar amb pal d'escombra, amb els seus vols només aconsegueix traçar un munt d'arcs de Sant Martí. Les bruixes es volen desfer d'ell, però amb un final que el lector pot inferir, aquest animaló, de nom Patrici Lluent, acaba accedint a la voluntat de les bruixes. Amb les seves ales vola a prop de l'escombra d'aquestes, a més de demanar-li a una eruga que li faci de berruga enganxada al nas.

Es tracta d'una obra ben construïda per a lectors inicials. La història és lineal i de ben fàcil seguiment. El final és l'esperat, aspecte que no desmereix l'obra, però que sí que s'hauria pogut treballar amb més profunditat.

Moisès Selfa

Fitxa

El conte contat de les bruixes d'Arlet

Escriptor/a: OLID, Bel

Il·lustrador/a: Pep Montserrat

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 32

Any: 2020

ISBN: 978-84-9101-612-0

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris