Centre Comercial L'Oblit

La història transcorre l'any 2038, però la novel·la no sembla apuntar-se al gènere de la ciència-ficció i ni tan sols pretén projectar paisatges futuristes. En tot cas, una anècdota mínima es fa servir per criticar un present cultural consumista, descuidat i desmemoriat.

Un dels protagonistes, l’Argos, ha perdut el peüc que li va teixir la seva àvia. Està desesperat per trobar-lo. La seva germana, la Galàxia, l'ajudarà. És per aquest motiu que s’escapen de casa seva i visiten el centre comercial que dona títol a la novel·la: un vell i ampli magatzem als afores de la ciutat, on van a parar totes les coses que es perden. Ràpidament troben el peüc, la qual cosa resta tensió al relat, però després s'entretenen descobrint les diferents botigues que hi ha a l'establiment: una de cromos, una de berenars a mig menjar, una d'instruments musicals, una de mascotes, una de petons que no s'han fet mai, i finalment un arxiu on es guarden tots els antecedents familiars dels pobladors de la ciutat. En aquest últim local, els germans descobreixen la seva procedència familiar, completament desconeguda.  

L’Argos i la Galàxia viuen en una família de bon nivell adquisitiu. Els seus pares amb prou feines hi són presents i el benestar material que els envolta, a cura de la Noa, una mena d'institutriu que guia la seva tasca de manera metòdica i científica, no és suficient perquè trobin un significat a les seves vides, i molt menys una mica de felicitat, tot allò que semblarà impossible d'aconseguir si no es conrea la memòria contra l'oblit.

Aquest és el missatge que vol subratllar la novel·la, escrita en una prosa fluida i per moments poètica, que va obtenir el Premi de Narrativa Infantil Enric Lluch Ciutat d'Algemesí i que ha estat publicada amb unes expressives il·lustracions de Laura Pérez en una acurada edició per part de l’editorial.

Germán Machado

Fitxa

Centre Comercial L'Oblit

Escriptor/a: MASCARELL, Purificació

Il·lustrador/a: Laura Pérez

Lloc: Algemesí

Editorial: Andana

Col·lecció: El Maquinista

Pàgines: 88

Any: 2018

ISBN: 978-84-16394-96-8

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris