Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

Quan cantem

Bon llibre per tal que els més petits aprenguin les onomatopeies de les veus d’alguns animals: el gall, el porc, el gos, el gat, el xai, el vedell, el cavall, l’ase, el colom, el pollet, la granota i el grill. Tota una primera reflexió sobre el llenguatge verbal i el musical. 
Estructura aparentment simple que confereix interès a aquest petit àlbum: presentació d’un animal a la pàgina esquerra i, a la pàgina dreta, sobre fons de color, l’animal i el nen canten junts. 
Frases curtes i repetitives: a l’esquerra, un “Jo canto amb…” de lletra de pal, que facilita que els que estan començant a llegir puguin centrar-se a identificar el nom de l’animal; a la dreta, sobre bafarades i en tipografia cal·ligràfica, també en caixa alta, la veu de l’animal i, en tipografia normal, la veu del nen: “Bub! Bub!” i “Fa, sol, la, si, la, sol”. Negretes i mida de tipus que accentua volums.
Jaume Copons ens mostra uns animals que només canten d’una manera al costat de la capacitat humana de relacionar diferentment els sons que hom pot emetre. 
Les il·lustracions amables de Daniel Estandía, amb grafisme sintètic i colors pastel, acompanyen fil per randa l’evolució repetitiva de la peça cap a les variacions finals i aporten un punt d’optimisme d’una manera gens sofisticada però eficaç: fa somriure tots els personatges. 
L’edició de Combel, dins la sèrie “Arri Tatanet”, amb pàgines de cartró, fa que Quan cantem sigui idoni per als lectors tot terreny.

Tàssies Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   Quan cantem
Autor:   COPONS, Jaume
Il·lustrador:   Daniel Estandía
Editorial:   Combel
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2017
col·lecció:   Cavall - Arri Tatanet
Pàgines:   22
Isbn:   978-84-9101-223-8
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>