En Punxetes fa troballes

Publicacions de l’Abadia de Montserrat presenta el cinquè títol de la col·lecció «Uni, Dori». Segons l’editorial, es tracta de contes de tipus acumulatiu que afavoreixen l’atenció i la memòria.

En aquest cas la prolífica escriptora de novel·la Maria Carme Roca escriu la petita història d’en Punxetes, un petit eriçó que va arreplegant coses que troba i agafa per emportar-se al cau: una poma (amb cuc inclòs), una flor, fulles i un ou de guatlla. La història funciona bé, té ritme, sonoritat i repeteix l’estructura a cada pàgina respectant l’esperit de la col·lecció.

Trobo, però, que el text és una mica llarg si es pensa en el públic potencial que el pot llegir. Molts llibres de lletra de pal amunteguen molta lletra en un espai reduït i amb poc interlineat per a persones que, justament, comencen a llegir. Per donar més èmfasi als objectes trobats, les paraules que els defineixen es presenten més gruixudes i amb un color personalitzat.

Això té relació amb el fet que es perd molt d’espai, que podria ser per al text, per mostrar els elements que apareixen al conte, que és finalment força redundant. Crec que un infant pot seguir perfectament el fil argumental amb la força de la paraula i les il·lustracions, fins i tot diria que l’esforç ho potencia.

Les il·lustracions de Laura Miyashiro són senzilles, molt icòniques i empàtiques. L’artista aposta pels colors vius i plans sense ombres, amb la consegüent manca de volum (aquest fet no ha de ser negatiu). Potser hi ha un petit abús de la clonació de formes que despersonalitza algunes il·lustracions d’una artista que, en realitat, en té molta, de personalitat. Mireu el seu web, de ben segur que us fascinarà. http://www.lauramiyashiro.org. Llàstima que algunes il·lustracions no s’acaben de veure bé, pel plec d’un llibre pensat per resistir-ho tot gràcies a la consistència de les pàgines plastificades i a les puntes arrodonides, pensant en els més petits.

Sergi Portela

Fitxa

En Punxetes fa troballes

Escriptor/a: ROCA, Maria Carme

Il·lustrador/a: Laura Miyashiro

Lloc: Barcelona

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Col·lecció: Uni, Dori

Pàgines: 20

Any: 2017

ISBN: 978-84-9883-923-4

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies