il·lusrtració SALVÀ

32è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Mollerussa, del 17 al 30 d’abril de 2016


Programa d’actes

Descarregar pdf

Dia 17 d'abril a les 11 hores

Acte d'inauguració.

Dia 17 d'abril a les 11.30 hores

Tut-turutut... la princesa!, espectacle de clown a càrrec de La Bleda.
La Princesa Bleda ha perdut el seu tresor. Avui que ha vingut tanta gent a veure‐la i no els el pot mostrar! Amb la il·lusió que li feia! Ep! L'ha perdut... o l'hi han pres? Potser l'hi ha robat el gripau blau? Ja se sap que els prínceps tenen els dits llargs! La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor. El trobarà, però en un lloc ben diferent del que es pensava. I és que el seu tresor és ben diferent de com ens l'havíem imaginat... Adreçat a infants a partir de 4 anys.

Dia 17 d'abril a les 17.30 hores

La cigala i la formiga, espectacle de titelles a càrrec de Xip-Xap, companyia de teatre de carrer.
Una història que parla de l'amistat, de les diferents maneres de veure la vida i de com encarar-la... buscant l'ofici que més ens agradi. Adreçat a infants a partir de 3 anys.

Dia 22 d'abril de les 8.30 a les 20.30 hores

5a marató de lectura «Llegim en veu alta»: activitat de Mollerussa, Municipi Lector. Oberta a la participació de tothom.

Dia 23 d'abril a les 12 hores

Vermut i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Lo Castell. Activitat inclosa en els actes de Mollerussa Capital de la Sardana 2016.

Dia 23 d'abril a les 17.30 hores

Els misteris de la princesa i el drac, titelles amb música a càrrec de Teatre Aula.
El llibrer Llibert està cansat de vendre llibres només per les dates més assenyalades. Arran d'una comanda, en Llibert decideix explicar una veritable història de dracs, una història amb molts misteris. Adreçat a infants a partir de 4 anys.

Dia 24 d'abril a les 11 hores

L'escarabat d'or, titelles de sobretaula a càrrec de Titelles Naip.
Proposta basada en el text del conte L'escarabat d'or, d'Edgar Allan Poe. Heus aquí un escarabat que ajudarà a descobrir el tresor enterrat pels pirates. Adreçat a infants a partir de 4 anys.

Dia 24 d'abril a les 12 hores

El meu primer Shakespeare, espectacle amb titelles a càrrec de la Companyia Bombay.
En Marcel vol estudiar teatre i ha sentit molt a parlar d'un tal Shakespeare, però no sap qui és ni per què és tan important. El seu tiet Joaquim li farà cinc cèntims de tres de les seves obres més conegudes, que han marcat la història del teatre i de la literatura universal, com són Hamlet, Macbeth i El rei Lear. En Joaquim i el seu nebot Marcel aniran al teatre a gaudir d'aquestes obres, interpretades per grans actors titelles. Adreçat a infants a partir de 5 anys.

Dia 24 d'abril a les 13 hores

T'agradaria seguir les passes de L'ós que volia deixar de ser petit? Vine, serà emocionant! Animació lectora a càrrec del seu autor, Ricardo Alcántara. Gentilesa de Pagès Editors.

Dia 24 d'abril a les 17.30 hores

Un món (i un munt!) de dracs, a càrrec de Tanaka Teatre.
Dues princeses ben peculiars descobreixen una llibreria màgica que amaga molts secrets. Dels seus llibres en surten un munt de dracs que les posen a prova. Vols saber com els vencen? Vols veure com un drac es menja els espectadors del teatre com si fossin sushi? T'agradaria participar en un càsting de dracs i cavallers?
Teatre, titelles, màgia, contes, humor, animació i interacció amb el públic per fomentar l'hàbit de la lectura d'una manera divertida. Adreçat a infants a partir de 4 anys.

Dia 25 d'abril de 10 a 12 hores

Trobada d'intercanvi d'experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida, a càrrec de Bib.Botó. Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC.

Dia 29 d'abril a les 11 hores

XII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. Semifinal de les terres de Lleida.
Els lectors i lectores semifinalistes dels centres educatius de les terres de Lleida s'enfilaran a l'escenari per lluir la seva feina. Fundació Enciclopèdia Catalana i Departament d'Ensenyament.

Dia 30 d'abril de 9 a 13.30 hores

3a Jornada Pedagògica, a càrrec del Departament d'Ensenyament.

Dia 30 d'abril a les 12 hores

Assemblea del  Col·legi  Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya . COBDC

Dia 30 d'abril a les 12 hores

Contes tradicionals i sessió de maquillatge infantil, a càrrec de l'INS Mollerussa. Hi participen: Inés Vilamajó, Gregori Escobosa, Eva Casañas, Marta Llovera, Jennyfer Boix, Núria Cornadó, Mariona Rebull i Esther Mateu. Per als més petits.

Dia 30 d'abril a les 17 hores

Xerrada «Com posar límits als infants», a càrrec d'Anna Soldevila, professora de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida i especialista en educació emocional. Adreçada a tots els públics.

Dia 30 d'abril a les 18 hores

Xerrada «L'estrès i els infants», a càrrec d'Anna Soldevila, professora de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida i especialista en educació emocional. Adreçada a educadors d'escoles bressol.

Dia 30 d'abril a les 18 hores

Espectacle de titelles i cançons Miranius, a càrrec de Teatre de Titelles Pamipipa.
Sol solet, Cargol treu banya, Les petites formiguetes, La lluna… les cançons dels més petits han inspirat aquest espectacle de titelles per a nens i nenes de 0 a 3 anys. Miranius és una metàfora de la vida. És ple d'al·legories de la natura, de personatges, colors i cançons. Adreçat a infants de 0 a 3 anys.L’Hora del Conte. Cada dia, de dilluns a divendres, a les 18.30 hores.


HORARI: De dilluns a divendres: de 9 a 13 i de 15 a 20 hores.

Dissabtes i diumenges: de 10.30 a 14 i de 16 a 20 hores.


Organitzen: ClijCAT i Ajuntament de Mollerussa.


Col·laboren: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, OEPLI, Ministerio de Educación Cultura y Deporte i Diputació de Lleida.


Altres col·laboradors: Baula, Cossetània Edicions, Angle Editorial, Queralt Edicions, Grup Planeta, Grup 62, Editorial Cruïlla, La Galera Editorial, Edebé, Combel, Editorial Bambú, Tramuntana Editorial, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Kalandraka, Takatuka, Mosai Llibres Editorial Entrecomes, Pagès Editor, Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell, Institució de les Lletres Catalanes i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.Clijcat. Consell Català del LLibre Infantil i Juvenil. clijcat@clijcat.cat
Política de protecció de dades